3.11.2013

Danger : Wedding Overload.

Kun on viisi viikkoa selannut kuumeisesti erilaisia hääblogeja, -sivustoja ja -kuva-arkistoja, on vaarassa altistua yliannostukselle hääinspiraatiota. Blogit suorastaan pursuavat toinen toistaan näyttävämpiä spektaakkeleja suomalaisista ja ulkomaalaista häistä niin että kokeneempaakin morsiota hirvittää, puhumattakaan tällaisesta alan noviisista. Hääsuunnittelu alkaa väistämättä nostaa otsalle hikikarpaloita, kun tajuaa, että valittuna pitäisi sulhasen ja hääpäivän lisäksi olla vähintään värikoodit, pintamateriaalit ja plaseeraustussit eikä kampaustyylien selailusta ja näyteikkunashoppailuista häämekon varaltakaan haittaa olisi.

Vaikka ei niin perustaisikaan siitä, meneekö kaikki häissä sen vaaditun kaavan mukaan, on tällaisella näpertelyyn taipuvaisella ja asioiden suunnittelusta pitävällä kieltämättä vaikeuksia pysyä aisoissa, mitä näihin häihin tulee. Netti on tulvillaan mitä upeampia juttuja, joista riittäisi inspiraation lähteeksi vähintään sadalle hääjuhlalle. Tällä hetkellä suurin vaikeus onkin niiden kivojen juttujen rajaaminen. Lähes loputtoman tarjonnan edessä tämäkin morsian joutuu ehkä taipumaan ja ihan oikeasti miettimään niitä värikoodeja sekä teemoja, koska niiden avulla voi ainakin hieman helpottaa valintaurakkaa. Inspiraatiokylläisyys on hyvä myös siinä mielessä, että se palauttaa pilvilinnoissa liihottelevan morsion välillä maanpinnalle ja muistuttaa, että näilläkin juhlilla on ihan minimaalinen hyvin rajallinen budjettinsa sekä tietty henkilöresurssi ja töissäkin pitäisi ehtiä käydä, kun en hääsuunnittelufirmaa ihan lähivuosina ole kuitenkaan ihan heti perustamassa.

Kun hää-ähky yllättää, on hyvä tehdä jotain hyvin yksinkertaista, joka palauttaa suunnitelmat takaisin todellisuuden tasolle. Täällä onkin viime aikoina askarreltu tällaisia pieniä sydämiä, jotka kaikessa yksinkertaisuudessaan ovat minusta ihan valloittavan sööttejä. 



Koska olen ihan totaalisen kyllästynyt kaikkiin organza/silkki/satiini/*laita tähän mikä tahansa materiaali* -tyyppisiin kaitaliinaratkaisuihin kattausten somistuksissa, voisi jokin tällainen ratkaisu toimia hauskana vaihtoehtona muiden koristeiden lomassa. Värillisinä näistä saisi vaikka kuinka hienoja. Plussaa myös koristeiden edullisuus. Todennäköisesti ehdin muuttaa mieltäni vielä useaan kertaan suunnittelujen edetessä, mutta ainakin tämän morsion hermot lepäävät nyt välillä näitä leikellessä!

4 kommenttia:

  1. Onpa söpöjä sydämiä ja hyvinkin voisi toimia pöytien koristeina. Ja kun askartelet näitä nyt kaiken värisinä, ei teemaväriäkään tarvitse vielä lyödä lukkoon kun olet varautunut kaikkiin väreihin. Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi askarteluavuksi, jos sellaista tarvitset (tuo sydänten leikkaaminen voisi jopa olla minun taitojeni rajoissa sinunkin laatustandardien mukaan ;).

    Onko tuossa blogitekstien päiväyksessä jotain outoa vai onko ymmärtämättömyys minussa, kun tämänkin tekstin päiväys otsikon yläpuolella on 5.11.2015? Huomista päivää ennakoivaa tekstiäkin vähän ihmettelen, mutta enempi tuota vuosilukua? Vai onko mun koneessa / selaimessa joku kumma juttu?

    VastaaPoista
  2. Joo, mä luulen että se johtui itseasiassa siitä fontista, joka sai kaikki kolmoset näyttämään vitosilta.. En vain saanut aikaseksi kokeilla ja muuttaa sitä, mutta kiitos tarkkavaisen palautteen sekin on (toivottavasti) nyt korjattu! :D

    VastaaPoista
  3. Todella söpöjä nuo sydämet. Hääinspiraatioähky iskee helposti, kun vaihtoehtoja on niin paljon. Haaveilin pitkään siitä, että meidän häissämme näkyisi somisteena kirjoja ja kirjojen sivuja, kuten noissa sydämissä. Lopulta oli kuitenkin todettava, ettei kannata lähteä sotkemaan liian montaa ideaa. Niinpä kirjateema sai jäädä.

    Kaitaliinakommentistasi tuli mieleen yksi Pinterestiin merkitsemäni kuva. Täällä on ns. vaihtoehtoisia ideoita kaitaliinaksi, myös muutama kirjojen sivuista tehty: http://www.confettidaydreams.com/16-diy-wedding-table-runner-ideas/

    VastaaPoista
  4. Taisinkin joskus jossain törmätä tuohon kirjansivuideaan. Se on kyllä todella kiva ja tosiaan jotain vähän muuta kuin perus organzaa. :) Persoonallisia ideoitahan tuolla on vaikka kuinka monta, kiitos linkistä! Tykkään itse noistakin kuvista, missä on tehty jotain todella suureellista, vaikka ne eivät aina ihan toteuttamiskelpoisia olisikaan. Vaikkei niitä nyt ajattelisikaan hyödyntävänsä sellaisina, niin niistä voi herätä ajatuksia, jotka voi sitten muuntaa toteuttamiskelpoiseen muotoon (niin kuin nyt tuon karkkibuffan kanssa, tuskin maltan odottaa, että pääsen kokeilemaan muutamaa ideaa, jotka linkittämäni kuvat herättivät :))

    Pitänee tosiaan ryhtyä tuohon Pinterestiin perehtymään itsekin, sieltä kuitenkin avautuu taas ihan uusi maailma täynnä ideoita, mutta sen kaiken saisi ehkä jäsenneltyä paremmin siellä. Alan nimittäin pikkuhiljaa olla vähän hukassa tuon tietokoneellani sijaitsevan epämääräisen "hääinspiraatiota" -kansion kanssa ;)

    VastaaPoista