13.11.2013

Kymmenellä pennillä hedelmämerkkareita ja muita nostalgiamuisteloita.

Jos jostain meidän häiden järjestelyissä ei tarvitse neuvotella niin siitä, toteutetaanko me karkkibuffet vai ei. Tässä taloudessa kun sulhanen kuluttaa makeisiin enemmän varoja (ja hampaita) kuin morsian eikä meikäläisenkään voida suoranaisesti väittää karkkihyllyjä karttavan. Täällä hääblogien maailmassa erilaiset herkkubuffetit tuntuvat olevan jo ihan peruskauraa, mutta uskon, että vieraiden joukosta löytyy vielä monta sellaista, jotka eivät ole ennen moista nähneet. 

Karkkibuffeteista tulee minulle jostain syystä hyvin vahvat assosiaatiot niihin lapsuuden kioskeihin, joista sai ostaa karamelleja kymmenellä pennillä tai kahdellakymmenellä pennillä ja joissa kioskinpitäjä latoi sitten pussiin sopivaksi katsomansa määrän karkkeja kyseiseen hintaan. Siinä sitä sitten valikoitiin hedelmämerkkareita ja liitulakuja (en kyllä rehellisyyden nimissä muista, mitä karkkeja silloin oli tarjolla) ja yritettiin saada mahdollisimman hyvä kombo aikaiseksi niillä markoilla ja penneillä (kyllä, silloin käytettiin vielä markkoja), mitä oli käytettävissä. Nykyisten megajättisäkkien maailmassa melko utopistinen ajatus, mutta  herättää tällaisessa nostalgikossa tunteita. 

Karkkibuffaankin haluaisin siis hieman jotain tuollaista kioskihenkeä, mutta toistaiseksi suunnitelmat ovat jääneet hyvin hatarien ideoiden tasolle. Ehkäpä jotain tämän tyylistä kuitenkin:


Kuva

Kuva

Kuva

Tuo lipastonlaattikosta tehty karkkiastia on oikeastaan aika hauska ja jossain määrin jopa toteuttamiskelpoinen idea. Kirppareilta saa lisäksi vaikka mitä kivaa rekvisiittaa, mistä lähteä buffaa rakentamaan. En millään haluaisi ostaa tätä(kään) varten yhden yhtä astiaa tai purnukkaa, jolle ei häiden jälkeen ole mitään käyttöä. Tällaisilla luovilla ratkaisuilla ja pienellä tuunaamisella saa varmasti myös kaipaamaani persoonallisuutta kehiin, joten no worries! 

Ja tietysti, jos kioskimaailma alkaa tympimään, niin aina voidaan vetää överit jenkkimalliin vaikka tähän tyyliin:

Kuva

Kuva

Mitäs mieltä olette, onko karkkibuffet jo niiiiin vuotta 2013?

2 kommenttia:

  1. "Mitäs mieltä olette, onko karkkibuffet jo niiiiin vuotta 2013?"
    - Toivottavasti ei, koska meidän tuleviin talvihäihin on tulossa sellainen. ;) Muutama purkki ostettiin käytettynä, mutta muutoin on tarkoitus hyödyntää omista ja vanhempien kaapeista löytyviä kulhoja ja maljoja. Lipastonlaatikko ja erilaiset lokerikot näyttävät myös hauskoilta vaihtoehdoilta, tykkään.

    VastaaPoista
  2. Joo ei todellakaan ole, jos meidänkään häitä yhtään mietitään! Itseasiassa luulen, että karkkibuffet on enemmänkin sellainen "tullut jäädäkseen" -juttu, mikä on ainakin mun mielestä vaan positiivista :) Ja onneksi tuohon buffaan saa halutessaan ostettua paljon myös jatkokäyttöön kelpaavaa tavaraa, niin ei tarvitse semminkään kärsiä huonosta omatunnosta kulutuksen suhteen.

    VastaaPoista