1.3.2014

Pitkästä hiljaiselosta seuraa joskus killeri vieraskirjaidea.Kuinka moni muistaa ala-aste ajoilta vielä slämyt (tai slämärit) joissa oli sivutolkulla kysymyksiä hieman ystäväkirjan tapaan ja joihin jokainen vastasi omalla tagillaan (tai miksikä niitä nyt silloin kutsuttiinkaan)? Parin päivän takainen visiittini Tigeriin herätti pitkään kadoksissa olleen inspiraationi ja toi mieleen tuon lapsuusmuiston. Entä jos häiden vieraskirja olisikin eräänlainen slämyn ja ystäväkirjan kombinaatio, jossa pelkkien terveisten lähettämisen sijaan vieraat vastaisivatkin useampaan kirjan sivuilta paljastuvaan kysymykseen? Kysymykset olisivat tietenkin hääteemaisia, mutta toki ajatusta voi jalostaa muutenkin.

Tigerista löytämäni valkosivuinen ja sydämenmuotoinen muistio (jos joku yrittää tässä vaiheessa väittää minun joskus vannoneen, etten osta häihin mitään Tigersta, niin en myönnä mitään) sopisi tähän ideaan täydellisesti. Sen sivuja voisi halutessaan koristella ennakkoon pienillä kuvilla ja muilla leikekirja-asioilla. 


Kysymykset taas voisivat olla vaikka seuraavanlaisia:Tänään kyynelehdin ensimmäisen kerran klo..

Juhlapöydän maistuvin anti oli..

Tapasin sulhasen/morsiamen ensimmäisen kerran..

Avioliitossa kannattaa..

Kun aviovaimo on pahalla päällä ensimmäisen kerran, voi mies..

Pitkän avioliiton salaisuus on..

Kysymyksiä voi toki keksiä ihan laidasta laitaan, mutta itse pidän tuollaisista, joita voi täydentää halutessaan vaikka vain parilla sanalla, mikä pienentänee vastaamiskynnystä.  Liikaa niitä ei toki saa olla, että mielenkiinto säilyy, mutta toisaalta kaikkiin ei ole mikään pakko vastata. Pienillä apukysymyksillä vieraiden olisi varmasti helpompi keksiä jotain kirjoitettavaa. Uskon, että vieraskirjaan tulisi tällä metodilla myös enemmän sisältöä, kuin perinteisempään malliin, johon voi kukin jättää vapaamuotoiset terveiset. Toki sellaisillekin voi jättää tilaa viimeisille sivuille.

Tällä hetkellä olen ihan täpinöissäni juuri tästä ideasta, mutta onneksi mieltä ehtii vielä hyvin muuttamaan useaan otteeseen. Jos vieraat vain jaksavat täyttää kirjaa, olisi sitä varmasti hauska lukea häiden jälkeen, vaikkapa vasta ensimmäisenä hääpäivänä. En ole tähän mennessä löytänyt oikein sellaista ideaa vieraskirjasta, joka olisi kolahtanut erityisesti, mutta tässä saattaisi olla jokin idean jyvänen. Eihän tässäkään mistään uudesta ideasta toki kyse ole, vaan esimerkiksi ystäväkirjatyyppisiä korttipohjia on esitety blogeissa aiemminkin. Itse en ole kuitenkaan törmännyt tällaiseen kirjamalliseen ratkaisuun. 

Jos ei muuta, niin toivon ainakin, ettei tämä inspiraation herääminen jää vain hetkelliseksi ilmiöksi. Häiden to do-lista nimittäin kaipaa tällä hetkellä hieman siistimistä!

1 kommentti: